Menu

 

Azienda Giovanni Chiappini, Fattoria & Agriturismo

In de prachtige streek Bolgheri midden in het Toscaanse heuvellandschap ligt de "Fattoria" van Giovanni Chiappini. Deze bevindt zich aan een kleine zijweg van de door de Bolgheri-streek slingerende wijnroute "La Strada del Vino" (http://www.lastradadelvino.com).

Bij aankomst leidt een indrukkende oprit met aan weerszijden hoge cipressen naar de Fattoria. Het landgoed beslaat 22 hectare waarvan ongeveer 7h druiven, 7h van diverse olijfsoorten en de rest bestaat uit fruitbomen.
De familie, Giovanni, zijn echtgenote en zijn 2 dochters, Martina & Lisa wonen op het landgoed. Onder hun huis bevinden zich de wijntonnen, hier wordt van de druiven wijn gemaakt.
Verderop op het erf staat een klein huisje midden tussen de wijngaarden. Op deze plek ontvangt Giovanni zijn gasten, vertelt hij over de wijnen, over zijn liefde voor het vak en over de familietraditie.

Tijdens de wijnexcursies die ik in 2009 samen met mijn campinggasten maakte naar de Fattoria en de bezoeken die ik daarna aan de familie bracht leerde ik de familie Chiappini beter kennen. Hun oneindige passie voor eten en drinken was ons raakvlak en daar lag ons vertrekpunt voor Broekmans Wijnen en de website die u nu voor u ziet.

Logeren in de Toscaanse heuvels? De agriturismo van Giovanni Chiappini bestaat uit 6 luxe appartementen tussen de wijngaarden, olijf- en fruitbomen en heeft een prachtig zwembad.
Voor meer informatie en prijzen, neem dan contact met mij op via info@broekmanswijnen.nl of 06-41791752.

 

 
  Algemene Voorwaarden - Sitemap - Links
Broekmans Wijnen Wijn & Olijfolie Wijnnieuws Bestellen